fbpx

video | Protest la Parlament: Sindicaliștii au cerut premii anuale pentru bugetari

Confederația Națională a Sindicatelor (CNS) din Moldova a desfășurat un protest luni, 6 decembrie, în fața Parlamentului. Sindicaliștii cer să le fie satisfăcute revendicările din sistemul bugetar privind decizia de a constrânge salariații-membri de sindicat din sectorul bugetar în dreptul lor de a beneficia de premiul anual, prevăzut de lege.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

CNS solicită deputaților:

– Menținerea redacției propuse la pct. 4 al art.XIII (referitor la expunerea într-o nouă redacție a art. 211 din Legea nr. 270/2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar) din proiectul Legii pentru modificarea unor acte normative (politica bugetar-fiscală pentru anul 2022) și votate în I lectură de către Parlament, prin care personalul din unitățile bugetare va beneficia de premiu anual pentru rezultatele activității anului precedent, proporțional timpului efectiv lucrat în anul respectiv, cu intrarea în vigoare imediată a modificării date, fapt care ar permite acordarea premiului anual pentru rezultatele anului 2020;

– Alocarea mijloacelor financiare suplimentare pentru acordarea premiului anual pentru rezultatele anului 2020 în decembrie 2021, pentru salariații din sectorul bugetar.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button