fbpx

video | Protest în PMAN, în susținerea medicului care și-a criticat pacienta pentru că nu știe limba română: „E bătaie de joc de poporul nostru”

Un protest în susținerea medicului de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, care și-a criticat pacienta pentru că nu știe limba română, deși locuiește în R. Moldova, a fost organizat pe 23 iulie în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău (PMAN).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai multe video-uri au apărut pe pagina de Facebook a Democrației Acasă, cunoscută pentru poziția privind unirea cu România.

„Faptul că nu au respect față de băștinași, față de medicul care i-a salvat viața, să-i spună în semn de respect măcar „bună ziua”. Societatea a explodat, mai ales, cei care sunt finanțați de „ruskii mir”, că suntem fasciști, că suntem naziști și că acest fenomen trebuie oprit. Rușine!”, a declarat Vasile Costiuc de la Democrația Acasă.

Oamenii adunați la protest au spus că poziția celor care îl critică acum pe doctor e bătaie de joc de poporul nostru.

„Dacă vrem să fim stăpâni la noi acasă trebuie să facem ordine lingvistică. Acum este momentul oportun”, a precizat un manifestant.

„De ce să-și ceară scuze? Că a vorbit în limba Constituției, în limba țării? I-a făcut operație, i-a făcut tot, ca pe urmă. E bătaie de joc de poporul nostru”, a menționat o altă manifestantă.

Manifestanții au anunțat că vor organiza o demonstrație și în fața Spitalului Clinic Republican pe 24 iulie.

Amintim că în seara de 20 iulie, în mediul online au apărut niște imagini video cu un medic-chirurg din secția ORL a Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din capitală, în care acesta discută cu o pacientă vorbitoare de limba rusă. Medicul a fost dur criticat în mediul online, fiind învinuit de internauți că ar avea un limbaj „rusofob”.

Potrivit doctorului, discuția ar fi fost mult mai lungă, iar în imaginile video au fost incluse momente rupte din context „pentru a da o tentă politică”.

Ulterior, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moşneaga” a venit cu o reacție, exprimându-și dezacordul şi „condamnând ferm mesajele care pot afecta pacienţii.”

Articole asemănătoare

Back to top button