fbpx

video | Primăria promite „schimbarea la față” a capitalei în anul care vine. Ce proiecte și acțiuni au fost anunțate pentru 2020?

Primarul general al capitelei, Ion Ceban, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, prioritățile și principalele obicetive ale administrației publice municipale pentru anul 2020.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit edilului-șef, pentru anul viitor, au fost prevăzute proiecte menite să dezvolte infrastructura, dar și să îmbunătățească serviciile prestate de către APL Chișinău, inclusiv transparența și programele anticorupție, digitalizarea serviciilor publice, prin crearea ghișeului unic și eliberarea actelor permisive în construcții în regim online etc.

Referitor la proiectele mari de infrastructură, Ion Ceban a vorbit a despre reparația drumurilor (pachetul BERD II), proiectul privind eficiența energetică, apeduct și canalizare, precum și achiziționarea mijloacelor de transport public. Au fost anunțate proiecte de infrastructură, inclusiv reparația integrală a străzilor 31 August 1989, I. Creangă și Tighina, dar și reabilitarea podurilor, a căilor de acces și a curților blocurilor de locuințe.

Totodată, municipalitatea planifică să finalizeze lucrările de reabilitare a parcurilor „Alunelul”, „La Izvor” și „Valea Trandafirilor”, să modernizeze intersecțiile aglomerate, să amenajeze parcările noi pentru automobile, să repare grădinițe și să investească în ocrotirea sănătății și protecției sociale.

În context, Ion Ceban s-a referit și la începerea lucrărilor de proiectare pentru reabilitarea străzilor Mesager, Bucovinei, Transnistria, Industrială, Bâcului, reparația podurilor din str. M. Viteazul și bd. Gr. Vieru, reabilitarea pasajelor pietonale subterane, sistematizarea și securitatea circulației rutiere ș.a.

Potrivit edilului, reușita obiectivelor planificate de administrația municipală pentru a îmbunătăți starea de lucruri în Chișinău depinde de implicarea activă a tuturor actorilor care alcătuiesc viața orașului.

„Vom reuși dacă vom fi cu toții uniți și asta ne propunem să facem. Obiectivul nostru pentru anul viitor este ca Primăria să devină o fabrică mare de servicii calitative”, a subliniat Ion Ceban.

Articole asemănătoare

Back to top button