fbpx

video | Președintele a făcut publice cele 5 direcții principiale pentru noua guvernare: „Moldova are nevoie de susținerea puterilor mondiale”

Igor Dodon a dezvăluit care sunt cele 5 direcții principiale pentru noua guvernare. Declarația a fost făcută în cadrul ceremoniei de deschidere a recepției oficiale, organizate cu ocazia Zilei Independenței.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În opinia lui Dodon, este importantă reformarea justiției, respectarea drepturilor omului și crearea unor instituții care să fie în folosul cetățenilor, dezvoltarea economică și sporirea echității sociale, consolidarea neutralității și reintegrarea țării, dar și promovarea unei politici externe echilibrate.

Președintele spune că Moldova are nevoie susținerea principalelor puteri mondiale pentru a-și soluționa cele mai importante probleme. Totodată, Dodon declară că guvernarea se bucură de suportul partenerilor externi și speră la ajutorul lor ulterior.

„Este foarte important să revenim la promovarea unei politici externe echilibrate, fără derapaje și acțiuni vădit neprietenești față de unele state sau parteneri tradiționali”, a declarat Dodon.

Vedeți mai jos discursul integral.

Articole asemănătoare

Back to top button