fbpx

video | Premierul spaniol, vizită la Chișinău: Spania va acorda 20 de milioane de euro țărilor care sunt alături de Ucraina

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a efectuat vineri, 3 iunie, o vizită oficială la Chișinău. Premierul sa întâlnit cu șefa statului, Maia Sandu. După întrevedere, președinta Maia Sandu și președintele Pedro Sanchez au susținut o conferință de presă comună.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Maia Sandu a mulțumim conducerii de la Madrid pentru sprijinul acordat R. Moldova, dar și comunității de moldoveni stabiliți în această țară.

„Dorim să consolidăm relațiile noastre în continuare, în Moldova activează 58 de companii cu capital spaniol. Vrem sa consolidam cooperarea de dezvoltare între Moldova și Spania. Moldova și Spania au multe lucruri în comun. Astăzi, se împlinesc 100 de zile de la invazia Rusiei în Ucraina, aproape jumătate de milion de refugiați au intrat în Moldova de la 24 februarie. Mulțumim pentru cei 2 mii de refugiați relocați din Moldova în Spania, mulțumim pentru cele 30 de tone de ajutoare umanitare pentru țara noastră. În acest proces UE este principalul partener economic și de dezvoltare a Republicii Moldova. Nicio țară nu se poate dezvolta în autoizolare, fără a colabora cu alte țări”.

Pedro Snachez, la rândul său, a menționat despre faptul că urmează să fie deschis un oficiu diplomatic în Chișinău și că Spania va acorda 20 de milioane de euro țărilor din jurul Ucrainei, pentru a gestiona criza refugiaților.

„Una din cauzele vizitei mele este invazia lui Putin în Ucraina. Spania este împreună cu Moldova. Guvernul Spaniei este decis să susțină Moldova în această criză, vom deschide un oficiu diplomatic aici în Chișinău pentru a dezvolta relațiile noastre bilaterale. Vom acorda 20 de milioane de euro pentru a gestiona criza cu refugiații, pentru a face față împreună acestui război. Sunt foarte mulțumit să fiu aici la cei 30 de ani de relații bilaterale între țările noastre”. 

Amintim că astăzi se împlinesc 100 de zile de la începutul invaziei militare ruse în Ucraina. Aproape jumătate de milion de ucraineni au intrat în Moldova din 24 februarie. Peste 80.000 de oameni se află în continuare aici iar mai bine de jumătate dintre ei sunt copii.

Articole asemănătoare

Back to top button