fbpx

video | Povestea cutremurătoare a artistului stradal care a primit Golden Buzz la „Românii au Talent”

Sezonul 14 de la „Românii au talent” a marcat deja primul „Golden Buzz”. Emanuel Barica este primul participant care a impresionat publicul și care l-a convins pe Andi Moisescu să apese butonul mult-râvnit.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Emanuel este artist stradal în Berlin. Specializat pe animație, tânărul de 29 de ani bucură oamenii din diverse zone ale capitalei Germaniei.

A învățat să deseneze de la 14-15 ani, de la desenele japoneze pe care le vedea la televizor, prin vecini, scrie protv.ro.

Emanuel provine dintr-o familie de etnie rromă. Au locuit cu toții în București într-o vilă, dar pe când avea Emanuel 4 ani, tatăl a pierdut casa la barbut. Erau 5 frați, au plecat cu toții în Botoșani pentru că nu mai aveau unde să locuiască și s-au mutat la bunici.

Când avea vârsta de 5 ani, Emanuel a fugit de acasă și a locuit 6 luni pe străzi, în București. Dormea prin metrouri, dar a fost găsit de poliție și dus înapoi la familia lui.

Ca să își câștige existența, mama vindea fructe și legume și lucra ca menajeră.

Emanuel a ajuns în Germania și a început să deseneze pe stradă. De la artist stradal a ajuns să-și expună lucrările în galeriile de artă din Berlin, Paris sau Linz.

„Fiecare lucrare a mea este ca un dans al vieții. Parcă vreau să îmbrățișez arta pentru că mi-a fost aproape în tot timpul ăsta. M-a ținut ferit de toate lucrurile rele și primejdioase. Mi-a fost și prieten, și iubită, și mamă, și tată. Și cu arta am adus oamenii aproape de mine”, a povestit Emanuel Barica.

„Ce o să fac acum pe scenă se numește desen intuitiv și vreau să vă arăt”, a spus Emanuel înainte de momentul său de pe scena talentelor. Jurații au fost uluiți de rezultatul final.

„A făcut break dance pe hârtie. Nu am văzut în viața mea așa ceva!”, a spus Smiley, din culise. „E din altă lume”, a completat Pavel Bartoș.

„Emanuel, aș vrea să știi că desenul tău a prins viață cred că de la primele linii. Iar ceea ce am văzut aici este exact neașteptatul după care tânjesc de fiecare dată când vin într-un nou sezon Românii au talent. Iar tu aici ai venit și ai pus în aceeași ecuație: viață, poveste, desen, suferință, dragoste, mii de chipuri… ai fost dirijorul acestui moment și în același timp orchestra întreagă. Dacă ăsta nu e un moment fenomen, atunci nu știu ce mai e… Pentru mine este fără doar și poate momentul fenomen al acestui sezon, iar tu reprezinți pentru mine un fenomen”, a spus Andi Moisescu după care a apăsat Golden Buzz-ul.

Mihai Bobonete: „Tu poți să câștigi Românii au talent!”;

Emanuel a izbucnit în lacrimi după ce Andi a apăsat Golden Buzz-ul.

Articole asemănătoare

Back to top button