fbpx

video | Popescu: „Singura șansă ca R. Moldova să-și păstreze independența și integritatea teritorială este aderarea la UE”

Cea mai bună și sigură modalitate de a asigura pacea, democrația, securitatea și libertatea Republicii Moldova este integrarea continuă și fermă la Uniunea Europenă. Afirmația a fost făcută de ministrul de Externe, Nicu Popescu, în cadrul unei conferințe de presă comune cu un grup de femei miniștri și secretari de stat pentru Afaceri Europene.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Nicu Popescu, obiectivul principal a actualei guvernări este pregătirea R. Moldova pentru negocierile de aderare la UE.

„Această vizită vine și în contextul în care se află țara noastră, în legătură cu războiul din Ucraina. Această presiune a avut un impact negativ enorm asupra țării noastre. Acest război și efectele negative ale războiului ne-au convins că trebuie să ducem Republica Moldova în lumea liberă. Cea mai bună și sigură modalitate de a asigura pacea, democrația, securitatea și libertatea țării noastre este prin integrarea continuă și fermă în spațiul european”, a declarat Popescu.

Ministrul Afacerilor Europene din Suedia, Jessika Roswall a a menționat că Statele UE vor continua să sprijine Republica Moldova.

Noi ne dăm seama de dificultățile cu care vă confruntați și vă asigur că subiectele respective, care țin de sprijinul Republicii Moldova, vor rămâne în agenda UE. De asemenea, vreau să zic că sunt mulțumită că UE a reușit să coopereze cu țara dumeavoastră în domeniul securității. Vedem că Moldova rămâne angajată pentru a îndeplini criteriile menționate de comisiile europene cu referire la cererea de aderare” , a declarat Jessika Roswall.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu un grup de ministre și secretare de stat din Austria, Bulgaria, Franța, Germania, Liechtenstein, Lituania, România, Suedia și Ungaria. Acestea au discutat despre parcursul european al Republicii Moldova și despre progresele realizate de țara noastră în ultimul an.

Articole asemănătoare

Back to top button