fbpx

video | Peste un milion de oameni și o singură doctoriță. Situația dramatică dintr-un oraș, unde medicii au fugit de COVID-19

Este singură în spital și pregătită să lupte pentru viața fiecărui om. Vorbim despre o doctoriță – singura care a rămas să trateze pacienții, pe timp de pandemie, într-un oraș cu peste un milion de oameni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În timp ce numărul cazurilor de infectare cu virusul COVID-19 continuă să crească, în orașul Aden din Yemen funcționează un singur spital. Mai mult, după ce situația a devenit tensionată, medicii au renunțat să mai frecventeze spitalul, fiindu-le frică de pandemie.

A rămas doar dr. Zoha – singura angajată care a hotărât să nu renunțe și să trateze în continuare pacienții infectați cu noul coronavirus. La aproape șase luni de la răspândirea virusului în Yemen, BBC a reușit să trimită acolo o echipă de jurnaliști, iar imaginile surpinse sunt cu adevărat dramatice, la fel ca și declarațiile localnicilor – unul dintre ei a mărturisit corespondentului BBC că nici în timpul războiului nu a fost atât de rău.

Yemen, oficial – Republica Yemen, este o țară din Orientul Mijlociu, situată în Peninsula Arabică din sud-vestul Asiei. Până acum, acolo s-au înregistrat peste 2000 de cazuri de infectare: 583 de decese și peste 1200 de tratări.

Articole asemănătoare

Back to top button