fbpx

video | O localitate din Franța va plăti 2000 de euro celui care va desluși o inscripție de pe o stâncă. Unde se află relicva de câteva secole?

O localitate din Franța oferă un premiu de 2.000 de euro pentru cel care va ajuta la descifrarea unei inscripții de 230 de ani, găsită pe o stâncă de pe o plajă îndepărtată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit BBC, inscripția conține două date, 1786 și 1787. De asemenea, pe stâncă mai este desenată o navă cu vele și cârmă, dar și o inimă surmontată de o cruce. Chiar și așa, savanții locali nu au reușit să afle care este mesajul scris pe piatră.

Unii academicieni consideră că este vorba de o limbă veche, iar persoana care a scris textul, a reprodus, de fapt, sunetele așa cum le-a auzit. Alții însă susțin că inscripția este legată de construirea unui punct de apărare navală în apropiere.

Lingviștii și arheologii sunt îndemnați să se înregistreze la administrația publică locală pentru a primi fotografiile cu roca. Autoritățile vor alege cea mai plauzibilă interpretare, care va fi afișată pe un panou în apropiere de descoperire.

Articole asemănătoare

Back to top button