fbpx

video | O femeie din Rezina acuză medicii de la Institutul Mamei și Copilului de moartea bebelușului său. Reacția instituției

O femeie din Rezina acuză medicii de la Institutul Mamei și Copilului precum că ar fi vinovați de moartea copilului său de doar două săptămâni. Micuțul a fost născut prematur și, potrivit mamei, responsabilii i-ar fi introdus incorect sonda prin care era hrănit.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Copilul a apărut pe lume la 7 luni de sarcină, pe 21 februarie. Acesta avea doar două kilograme, iar doctorii instituției medicale au informat mama acestuia că el are nevoie de o intervenție chirurgicală, care, potrivit mamei, nu era foarte complicată.

Fiind născut prematur, bebelușul trebuia hrănit cu ajutorul unei sonde, care, spune femeia, a fost introdusă incorect de către medici. Conform declarațiilor făcute pentru protv.md, laptele ce trebuia să ajungă în stomac ar fi ajuns, de fapt, în plămâni, ceea ce și ar fi provocat decesul.

Mămica din Rezina a mai povestit că băiețelul ei se simțea deja mai bine, însă după ce i s-a schimbat sonda murdară, acesta respira mai greu, iar starea lui de sănătate s-a înrăutățit. În urma unui roentgen, mama susține că rezultatele au arătat că sonda a fost introdusă într-un plămân. Copilul a fost retransferat în secția reanimare.

Totuși, pe 8 martie, micuțul a murit, rezultatele expertizei medico-legale arătând că decesul ar fi fost provocat de o pneumonie bilaterală și nu de introducerea incorectă a sondei. Așadar, părinții acestuia au solicitat ajutorul unui avocat, pentru a li se face dreptate.

În urma acuzațiilor aduse, purtătorul de cuvânt al Institutul Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a venit cu o reacție pentru sputnik.md.

„Cazul a fost investigat. Acuzația mamei bebelușului nu este adevărată. În aceeași zi, după ce a fost schimbată sonda, medicii au făcut copilului o radiografie, pentru a se asigura că procesul de alimentație decurge bine. Investigația a arătat că sonda se află în stomac. Această procedură medicală este făcută, de fiecare dată, când este introdusă sau schimbată sonda. Bebelușul a murit de pneumonie”, a susținut Cazacu.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale s-a autosesizat pe acest caz. Așadar, o comisie va cerceta asistența medicală și va prezenta public rezultatele pe 19 aprilie.

Articole asemănătoare

Back to top button