fbpx

video | Nicolae Furtună, despre „pseudo-purtarea” măștii în Moldova: Nu se utilizează aceeași de la Ispas până la Pocroave

Nu se poartă una și aceeași mască de la Ispas până la Pocroave, spune Nicolae Furtună. Invitat la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4, șeful ANSP a comentat modul în care se poartă masca în Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, această măsură, care – în mod normal – are rolul de a ne proteja de coronavirus, nu este utilizată corect de mulți dintre oameni, fiind vorba mai mult de „pseudo purtat de măști” sau o „parodie”. Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică a dat drept exemplu modul de purtare a măștii în troleibuz, dar și în alte situații.

„Te duci în troleibuz, te ții de bară și tot ajustezi masca, pentru că o porți ba sub barbă, ba într-o ureche sau mai nou – pe cot. Cât tu ajustezi masca – acesta este momentul critic, când tu iei virusul de pe mână. Am descris momentul clasic”, a explicat Furtună.

Amintim că, în Moldova, purtarea măștii este obligatorie în spațiile publice închise, dar și în locurile unde nu este posibilă respectarea distanței sociale. Masca de protecție trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.

Articole asemănătoare

Back to top button