fbpx

video | Mondialul din Qatar, o bombă cu ceas: Imagini șocante din metrou

Fără îndoială, Qatar a făcut un efort remarcabil pentru a organiza această ediție a Cupei Mondiale! „Nota de plată“, de 230 de miliarde de dolari, vorbește de la sine despre investițiile localnicilor în stadioane, infrastructură și tehnologie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Când ajungi aici, după primele zile, înțelegi și mai bine dimensiunea efortului depus pentru organizarea acestui Mondial. În primul rând, a fost mobilizată o „armată“ impresionantă de voluntari, astfel încât să nu-ți lipsească nimic, fie că ești suporter sau jurnalist. Apoi, față de acum zece ani, când Qatar a câștigat dreptul de a găzdui CM 2022, capitala Doha s-a schimbat enorm, în condițiile în care aici s-au făcut cele mai mari investiții pentru Mondial. Inclusiv construcția metroului. Care n-are nimic în comun cu ce știm noi în Europa, fiind un mijloc luxos de transport, de o curățenie impecabilă, scrie adevarul.ro.

Din păcate, în ciuda acestor eforturi, realitatea e următoarea: Qatar e o țară prea mică pentru un turneu atât de mare! Ceea ce s-a văzut deja, nu după vreun meci, ci după deschiderea „Fan Fest-ului“ din parcul Al-Bidda. La acest eveniment au participat peste 40.000 de oameni. Din păcate, pe măsură ce s-a apropiat sfârșitul spectacolului și oamenii au început să plece, s-a văzut că străzile din Doha sunt neîncăpătoare pentru un număr atât de mare de pietoni.

Drept urmare, intrarea în cea mai apropiată stație de metrou a devenit o misiune infernală, epuizantă și pe alocuri periculoasă, din cauza îmbulzelii! Imaginile de mai jos vorbesc de la sine despre această „aventură“, în care timpul de așteptare s-a apropiat de o oră!

Articole asemănătoare

Back to top button