fbpx

video | Moldoveanul Vladislav Grădinari devine la 14 ani cel mai tânăr jucător care câștigă un meci televizat într-un eveniment de clasament

Moldoveanul Vladislav Grădinari, care a împlinit 14 ani în urmă cu doar trei luni, a devenit cel mai tânăr jucător care a câștigat un meci televizat într-un eveniment de clasament, învingând-o pe campioana mondială la snooker feminin, Ng On Yee, în primul tur al BetVictor Shoot Out.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Adolescentul moldovean care s-a mutat în Anglia în urmă cu doi ani, va juca vineri, 27 ianuarie, meciul din turul doi. În ciuda lipsei sale de experiență și a presiunii cronometrului, Grădinari s-a manifestat calm și calculat la masă de snooker, lucru care l-a ajutat să câștige teren în fața triplei campioane mondiale feminine Ng.

„Snookerul nu este foarte popular în Republica Moldova, avem doar trei sau patru mese. Încercăm să îmbunătățim nivelul acolo. Am început să mă uit la televizor pentru că mama și bunicul meu se uitau la snooker. Am început să joc snooker la vârsta de șapte ani. Acum locuiesc în Leeds și exersez la Northern Snooker Centre. Fac tot posibilul acum pentru a deveni un jucător profesionist. Abia aștept turul doi aici”, a declarat tânărul după meci.

Vladislav Grădinari practică snookerul de la vârsta de șapte ani. A început să se antreneze inițial sub îndrumarea antrenorului Constantin Ermilin, iar din 2018 colaborează cu Ilia Chisleacov.

Articole asemănătoare

Back to top button