fbpx

video | Moldoveanul Dmitri Voloșin a alergat 50 de km la -60°C, pentru o cauză nobilă: „E ca și cum aș fi fost în cosmos”

Omul de afaceri Dmitri Voloșin a reușit să parcurgă 50 de kilometri în cel mai rece loc de pe planetă. Fondatorul Simpals a alergat la -60 de grade Celsius pentru a o ajuta pe Eva, o fetiță care suferă de paralizie cerebrală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Motivația lui Dmitri a fost însăși curajul și voința de fier de care a dat dovadă această copilă. Voloșin a ajuns la linia de finiș în 6 ore, fiind primul căruia îi reușește o asemenea performanță. Cursa a fost desfășurată cu sprijinul Federației de Atletică Ușoară a Republicii Sakha (Yakutia) și al oficialilor din satul Tomtor.

„În clipele cele mai grele eram cu gândul la familia mea, care își face griji pentru mine. Iar când îmi venea să mă opresc, îmi aduceam aminte de micuța Eva, care așteaptă ajutor din partea noastră. Dar cel mai mult doream să merg la o baie cu aburi și să mă aburesc cu o măturiță bună! Iar ultimele două ore am continuat să fredonez cântecul soldățesc: „Livada fumega sub deal, când soarele ca focul apunea, iar noi rămasem numai trei din optsprezece bravi flăcăi…”. Oymyakon este o regiune uimitoare cu natură unică și oameni minunați, voi reveni aici cu siguranță. Le mulțumesc prietenilor, care mi-au fost alături. Andre și Sandre, nu m-aș fi descurcat fără voi”, a mai mărturisit Dmitri Voloșin.

Trebuie remarcat că aceasta nu este prima cursă în condiții extreme, pe care o aleargă Dmitri Voloșin. În aprilie 2018, dânsul a mai participat la renumitul Maraton de la Polul Nord (North Pole Marathon), unde a obținut locul doi cu rezultatul de 5 ore și 3 minute. În anul 2017, Dmitri a luat parte la ultramaratonul Marathon Des Sables, devenind primul moldovean care a participat la o competiție internațională atât de prestigioasă.

Articole asemănătoare

Back to top button