fbpx

video | Ministrul Economiei susține că fosta guvernare ar fi pus în aplicare scheme criminale din anii ’90: „Sacii de bani mergeau în bugetul grupului”

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, susține că a depistat scheme de corupție în unele instituții de stat. În context, acesta pregătește un pachet de acte legislative pentru a asigura demonopolizarea și transparența în domeniul economic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai mult, Brînzan a declarat că aceste scheme au fost create de fosta guvernare – „o mână de oameni au adus schemele din anii ’90 în structurile statului și au transformat o țară întreagă în propria afacere, astfel încât banii cetățenilor ajungeau nu în bugetul de stat, dar în buzunarul unui grup criminal organizat”.

„Majoritatea structurilor din economie erau controlate și subordonate baronilor Partidului Democrat – o mână de oameni adunau bir, exact ca în Evul Mediu, de la oamenii din business, din instituții de stat, de peste tot de unde se putea de furat, iar unii fac acest lucru în continuare. Sacii de bani acumulați ajungeau la grupul criminal sau la partid de unde erau redirecționați spre oameni care deserveau acestui sistem, iar cei care nu erau de acord să plătească erau închiși, șantajați cu dosare penale sau li se preluau afacerile”, susține Brînzan.

O astfel de schemă ar fi fost creată și la Calea Ferată a Moldovei. În acest sens, ministrul zice că a primit plângeri de la agenți economici, precum că la CFM se percepea o taxă de la 2 la 5 euro pentru fiecare tonă de marfă transportată pe teritoriul țării noastre.

„Lunar, în buzunarul grupului organizat ajungeau minimum 400 de milioane de lei, în urma aplicării acestor scheme”, a mai adăugat ministrul.

Articole asemănătoare

Back to top button