fbpx

video | Ministrul Economiei din Guvernul Sandu: Extrageri mari de bani sunt trimise de pe conturile companiilor de stat în off-shore-uri

Ministrul Economiei și Infrastructurii din Guvernul Sandu, Vadim Brînzan, a susținut astăzi o conferință de presă. Oficialul a declarat că sume mari de bani sunt în prezent transferate din conturile companiilor de stat pe conturile off-shore.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Brânzan, fosta guvernare ar fi cea care, în ultimele zile, ar goli bugetul de extrageri mari de bani.

„Deținem informații că în ultimul timp au loc extrageri mari de mijloace bănești de pe conturile companiilor de stat, în numerar sau prin transfer, pe conturi off-shore. Activitatea aceasta este suspicioasă și extrem de alarmantă”, a susținut ministrul.

Funcționarul a făcut în acest sens un apel către funcționarii din cadrul Ministerului Economiei, Ministerului Finanțelor, dar și către toți reprezentanții companiilor de stat. Vadim Brânzan le-a transmis să fie curajoși și să nu facă astfel de transferuri ilegale, cât și să nu semneze acte ce ar susține furturile.

Un mesaj acesta a transmis și partenerilor externi „despre involuțiile, alarmante și extragerea ilicită a capitalurilor din Republica Moldova”, referindu-se la Uniunea Europeană, SUA, Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială.

În acest caz, ministrul din Guvernul Sandu a anunțat că va face un audit al tranzacțiilor ilegale. Acesta i-a avertizat pe toți cei care ar susține astfel de activități că vor fi pedepsiți conform legii.

Articole asemănătoare

Back to top button