fbpx

video | Mașina de un milion de euro cu care Dodon a mers la întâlnirea cu președintele turc

Președintele Igor Dodon întreprinde o vizită oficială în Republica Turcia, în fruntea unei delegații, la invitația omologului său, Recep Tayyip Erdogan. În după-amiaza zilei de ieri a avut loc o ceremonie de întâmpinare a șefului statului, căruia i-a fost oferită o maşină din oficiu pentru deplasări.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Automobilul este un Mercedes-Benz S 600 Guard Pullman facelift (în caroserie W221) cu o lungime de 6.359 mm şi un ampatament de 4.315 mm. Sub capotă are un motor V12 biturbo de 5.5 litri care generează 517 CP şi 830 Nm de cuplu, scrie autoblog.md. 

La momentul prezentării, modelul produs în perioada anilor 2010-2013 avea un preţ de start de 900.000 de euro, deşi în echipare maximă suma totală putea trece lejer de 1.000.000 de euro, luând inclusiv în calcul că este o maşină folosită de înalţi reprezentanți ai statului.

Nivelul de protecție al modelului Mercedes-Benz S600 Guard Pullman corespunde celei mai înalte clase B6/B7 de pe vremea lansării sale, una care este actuală şi în prezent. Armura de pe corpul maşinii poate rezista la focuri de armă de calibru decent și poate proteja împotriva fragmentelor unei grenade de mână și a altor dispozitive explozive.

Articole asemănătoare

Back to top button