fbpx

video | MAI ar putea să nu mai efectueze controale economice? Dodon: „N-au ce căuta polițiștii cu maski-show-uri la businessmani”

Efectuarea controalelor asupra agenților economici ar putea fi eliminată din atribuțiile Ministerului de Interne. Aceasta, dar și alte patru inițiative, au fost anunțate de președintele Igor Dodon în cadrul forumului Economic „Dialog pro-business”, organizat astăzi de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit șefului statului, inițiativa de a micșora presiunea structurilor MAI asupra mediului de afaceri ar putea fi realizată prin excluderea raidurilor și controalelor din partea structurilor Ministerului de Interne.

„Consider că MAI și poliția nu trebuie să se ocupe de controlul activității economice. Trebuie de exclus poliția economică de la Ministerul de Interne. MAI trebuie să se ocupe cu crimele, combaterea acestora, cu accidentele rutiere, cu traficul de ființe umane, dar n-au ei ce căuta cu show-uri, cu maski-show-uri la agenții economici”, a spus Dodon în cadrul forumului.

În aceeași ordine de idei, președintele a anunțat alte patru inițiative pe care urmează să le propună Parlamentului. Este vorba despre legea cu privire la comerțul intern; câteva proiecte majore de infrastructură, inclusiv investiții în drumurile naționale și calea ferată, precum și deschiderea aeroporturilor noi; deschiderea platformelor industriale în fiecare raion; dar și micșorarea poverii puse pe umerii cetățenilor după aprobarea așa-numitei „legi a miliardului”.

Articole asemănătoare

Back to top button