fbpx

video | Luați pe sus de acasă: Opt tineri, arestați după ce ar fi estorcat bani de la șoferi de microbuze pe rute internaționale

Un grup infracțional organizat, care estorca bani de la șoferi de microbuze de pe rute internaționale, a fost destructurat. Potrivit materialelor dosarului, aceștia pretindeau taxe săptămânale de protecție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, într-un episod investigat, în timp ce se aflau la Paris, Franța, aceștia l-au șantajat cu aplicarea armei și violenței periculoase pentru viață și sănătate pe un cetățean moldovean – șofer de microbuz, care circula pe rute internaționale. Ca urmare, au dobândit de la acesta bani în sumă totală de până la 5000 euro.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au depistat și ridicat mijloace bănești în sumă de până la un milion de lei, bijuterii și alte obiecte de preț, provenite din activitatea criminală, care urmează să fie supusă expertizei.

Totodată, în baza probelor, patru membri ai grupului au fost reținuți și plasați în arest pentru 30 de zile, urmare a demersurilor procurorilor PCCOCS, care pe parcursul investigațiilor se prevalează de prezumția nevinovăției. Ceilalți patru membri au fost anunțați în căutare internațională.

Actualmente, oamenii legii sunt în căutarea a altor părți vătămate, care încă nu s-au adresat la autorități.

Acțiunile au fost desfășurate de către ofițerii Direcției Investigații Criminalitate Organizată a Inspectoratul Național de Investigații, de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), cu suportul ofițerilor de la BPDS „Fulger”.

Articole asemănătoare

Back to top button