fbpx

video | Liderii PSRM, PD și ACUM, invitați de Dodon la o nouă rundă de discuții. De data asta – împreună, la aceeași masă

După ce Igor Dodon a purtat dialoguri, separate, cu reprezentanții partidelor PSRM, PDM și blocul ACUM, președintele a venit cu rezultatele din urma discuțiilor avute și a anunțat organizarea unei noi reuniuni comune cu liderii formațiunilor, pe 2 aprilie curent, ora 12:00.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul unui briefing, Dodon a ținut să menționeze că „este mai optimist după dialogurile de azi”, în privința formării unei majorități politice, fără a fi necesară organizarea anticipatelor.

„Mă bucur că toți liderii au arătat respect față de instituția statului și au venit să poarte un dialog. Astăzi, majoritatea liderilor implicați în discuții au admis necesitatea clarificării situației politice pentru cetățeni și mai ales necesitatea de a se ajunge la o decizie finală în privința viitoarei guvernări.

E adevărat, am observat că unele echipe au manifestat mai multă deschidere în privința dialogului și negocierilor, altele mai puțină.

Dar, dincolo de flexibilitatea sau rigiditatea unor sau altor formațiuni, consider că discuțiile de astăzi la Președinție au fost utile, au catalizat procesele politice și vor grăbi esențial luarea unei decizii finale. Eu cred că în prima jumătate a lunii aprilie se va face o claritate în acest sens.

Pentru a valorifica ziua politică de astăzi, am decis să continuăm aceste discuții, însă într-un format care să faciliteze într-o și mai mare măsură dialogul între formațiunii.

De aceea, invit toți liderii cu care am discutat astăzi la o nouă întrunire, de această dată comună, care va avea loc săptămîna viitoare, pe 2 aprilie, marți, la ora 12:00, tot în această clădire, a Reședinței de Stat.

Deci îi învit pe liderii Zinaida Greceanîi, Vlad Plahotniuc, Maia Sandu și Andrei Năstaste, cu câte unul/doi însoțitori fiecare, pentru un dialog comun, care să ne apropie de o decizie politică multașteptată de toți cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon. 

Articole asemănătoare

Back to top button