fbpx

video | Le făceau buletine românești false și îi trimiteau ilegal la muncă în Germania. Mai mulți moldoveni, păgubiți de o grupare criminală

Trei bărbați din Chișinău au fost reținuți de ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane, fiind suspectați că ar fi confecționat buletine de identitae românești false pentru mai multe persoane, pe care, ulterior, le trimiteau ilegal în Germania la muncă. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Suspecții au între 28 și 45 de ani și au fost urmăriți de oamenii legii timp de aproape două luni. Ofițerii au stabilit că în schema infracțională a fost implicată și o agenție privată cu genul de activitate de angajare în câmpul muncii, care avea rolul de a recruta și transporta persoanele în Germania, fondatorul și administratorul agenției fiind unul dintre suspecți.

În cadrul investigației au fost efectuate mai multe percheziții la domiciliile și în automobilele figuranților, unde au fost stabilite și ridicate acte cu semne de falsificare utilizate în organizarea migrației ilegale, telefoane mobile și alte lucruri ce dovedesc implicarea suspecților în comiterea infracţiunii. Pentru serviciile acordate primeau de la o persoană câte 200 euro.

Oamenii legii au iniţiat o cauză penală în baza art. 362/1, alin. (3) Cod Penal al RM. Conform legislaţiei în vigoare, suspecții riscă o amendă de la 57.500 lei la 67.500 lei sau închisoare de la 5 la 7 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button