fbpx

video | Lac din sudul R. Moldova, secat complet. Un fermier acuză autoritățile de inacțiune

Sudul Republicii Moldova se confruntă cu o secetă dezastruoasă, iar fermierul Sergiu Stefanco, membru al Asociației „Forța Fermierilor”,  a lansat acuzații împotriva autorităților pentru ceea ce consideră a fi inacțiune în fața acestei situații. Stefanco a prezentat dovezi sub forma unor imagini video cu un bazin de acumulare a apei care s-a uscat complet în raionul Căușeni, localitatea Ucrainca. Acesta a subliniat că pentru a găsi apă, a fost nevoie să sape în adâncime până la trei metri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fermierul a explicat că, pentru a asigura apă pentru animalele aduse la păscut pe câmp, agricultorii au fost nevoiți să sape gropi cu excavatorul acolo unde se afla bazinul de acumulare care a secat. El a evidențiat una dintre puținele gropi unde încă mai exista apă, subliniind că a fost necesar să se sape până la o adâncime de aproximativ trei metri pentru a ajunge la resursa vitală: „Este un video pentru cei care ne oferă lecții, pentru cei care vin și ne învață să facem agricultură performantă”.

Sergiu Stefanco a lansat acuzații împotriva autorităților statului, criticându-le pentru inacțiunea lor. El a menționat neimplicarea ministrului Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, în abordarea problemei secetei.

„Ministra Mediului nu vrea să facă o vizită, să facă o investigație? Nu-și pune nimeni întrebări, Guvernul, unde este apa în sudul Republicii Moldova? Ce s-a întâmplat în această zonă? Nu! Este mai important să faci campanie electorală”, a concluzionat fermierul.

Sergiu Stefanco spune, la sfârșitul înregistrării, că va mai face un video marți, 31 octombrie, din altă localitate, la Cahul, pentru a prezenta încă o situație similară și cum agricultorii încearcă să „supraviețuiască”.

Articole asemănătoare

Back to top button