fbpx

video | Ion Aldea Teodorovici ar fi împlinit astăzi 65 de ani. Ascultă 10 cele mai cunoscute melodii ale regretatului compozitor

Regretatul compozitor Ion Aldea Teodorovici, născut pe 7 aprilie 1954, ar fi împlinit astăzi 65 de ani de la naştere. În această zi, la locul de veci din Cimitirul Central din Chișinău au fost depuse zeci de flori în memoria artistului care a reușit să cucerească întreaga țară cu melodiile sale patriotice. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ion a activat în sfera interpretativă și compozițională alături de soția sa, Doina. Primii pași în carieră i-a făcut alături de ea, fiind respins la radio și televiziune, a luat chitara și a pornit împreună cu Doina să cutreiere satele Moldovei. A scris muzică simfonică, de cameră, cântece pentru copii, pentru filme și pentru spectacole dramatice.

În 1989 i se conferă titlul onorific Artist Emerit al Republicii Moldova. Firul vieţii compozitorului Ion Aldea Teodorovici şi a cântăreței Doina Aldea Teodorovici a fost întrerupt într-un accident rutier, în noaptea de 30 octombrie 1992.

Ion Aldea-Teodorovici este autorul a peste 300 de creaţii muzicale, ascultate și interpretate până în prezent. Iată câteva dintre ele:

Articole asemănătoare

Back to top button