fbpx

video | Iohannis: R. Moldova va primi un ajutor suplimentar și consistent din partea Uniunii Europene

Președintele român, Klaus Iohannis, prezent la reuniunea Consiliului European de primăvară şi Summitul Euro a anunțat că Republica Moldova va primi din partea Uniunii Europene noi ajutoare. Iohannis a adăugat că este „inadmisibil” ca Republica Moldova „să fie lăsată pradă unor dezinformări, unor atacuri hibride şi unor ameninţări verbale din partea Rusiei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am reușit să includem un pasaj relevant pentru Moldova. Moldova va primi ajutor suplimentar, consistent, un sprijin din partea Uniunii Europene. Acest lucru este foarte important pentru Moldova, evident, dar și pentru noi și pentru toată Europa. Este inadmisibil să lăsăm Moldova pradă unor dezinformări, unor atacuri hibride și unor amenințări verbale din partea Rusiei. Acest lucru nu poate să rămână așa”, a spus Iohannis.

Iohannis a arătat că în cadrul Consiliului European se vor discuta şi subiecte legate de Ucraina, economie, Piaţa Unică, competitivitate, metode pentru a preveni dezindustrializarea Europei, energie.

Aflat în Republica Moldova se află premierul român, Nicolae Ciucă,  a reiterat sprijinul Bucureștiului pentru Chișinău. În același timp, la consiliul șefilor diplomațiilor europene, ministrul de Externe român Bogdan Aurescu, a cerut sancționarea celor care destabilizează Republica Moldova și acordarea în continuare a sprijinului pentru țara noastră.

Articole asemănătoare

Back to top button