fbpx

video | Insulă de lalele, inaugurată la Grădina Botanică. Poate fi admirată și floarea numită Maia Sandu

O insulă de lalele multicolore a fost inaugurată la Grădina Botanică. Expoziția unică numără peste 3.000 de flori, aduse din Olanda, țară renumită pentru câmpurile spectaculoase de lalele. Pe insulă au înflorit și zeci de lalele violet, ce poartă numele președintei Maia Sandu, scrie TV8.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Olanda este un prieten de mai mult de trei decenii, ne sprijină la bine și la greu. Suntem norocoși să avem prieteni atât de buni. Olanda ne-a sprijinit de-a lungul timpului ca să consolidăm instituțiile și procesele democratice. Acum, în această perioadă complicată, ne ajută pe mai multe dimensiuni, iar aici avem un simbol al Olandei – lalelele. În toamnă noi am reușit să plantăm o mică insulă și sper la toamnă s-o facem mai mare. Acolo este și o lalea care poartă numele meu și sunt foarte onorată. Este și acesta un element din relația noastră foarte bună cu Olanda”, a spus Maia Sandu.

Florile au fost plantate toamna trecută, iar astăzi, insula a fost vizitată și de mai mulți elevi de la Liceul Socrate din Capitală.

„Le-am spus copiilor să avem mare grijă de planeta noastră, de fiecare floare, copac, să plantăm flori, copaci, pentru că doar așa vom putea avea grijă de sănătatea oamenilor noștri”, a subliniat președinta.

Proiectul „Insula Lalelelor” a fost finanțat și susținut de Ambasada Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova.

„Lalelele simbolizează mult mai mult decât frumusețea naturii. Aceste flori reprezintă parteneriatul în creștere și aspirațiile comune dintre Regatul Țărilor de Jos și Republica Moldova. Fiecare lalea, cu nuanța și forma sa unică, oglindește diversitatea și forța colaborării noastre, amintindu-ne de frumusețea care poate fi creată atunci când ne unim. Sărbătorind inaugurarea acestei minuni florale, să ne amintim că parteneriatul nostru va continua să crească, să înflorească, chiar şi după ce sezonul lalelelor va lua sfârşit”, au menționat reprezentanții Ambasadei.

În paradisul de la Grădina Botanică pot fi admirate șase soiuri de lalele, precum: „Maia Sandu Tulip” – violet, „Prinses Irene Tulip” – portocalii, „Jan van Nes Tulip” – galbene, „Holland Chic” – alb-roz, „Green Wave” – roz și „Trauttmannsdorff Tulip” – roșu-roz.

Articole asemănătoare

Back to top button