fbpx

video | Incendiile fac prăpăd în toată lumea. Spania rămâne fără apă pentru stingerea flăcărilor din cauza secetei

Incendiile fac ravagii în tot mai multe zone ale Europei. Cu valuri de căldură timpurii și repetate, vara are deja un palmares devastator, mai ales în Grecia și Spania.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Numai în Spania, acest sezon al focurilor poate fi deja catalogat ca cel mai grav din ultimii 15 ani: 140.000 de hectare au fost pârjolite, de 7 ori peste media anuală. Și 300 de focare majore s-au înregistrat de la începutul anului, față de o medie de 82.

Până și Marea Britanie, renumită pentru vremea poloiasă, este amenințată acum de o secetă de proporții.

Pompierii greci si colegii lor europeni luptă cu flăcările pe mai multe fronturi. În numai 24 de ore au apărut peste 50 de focare, scrie stirileprotv.ro.

 

În partea de nord a ţării, în regiunea Evros, arde Parcul Naţional Dadia, renumit pentru colonia de vulturi. Și problemele nu se vor sfârși curând.

Valul extrem de căldură care a lovit Grecia ar urma să dureze până la sfârşitul săptămânii, când se vor atinge chiar și 43 de grade Celsius.

Drept urmare, autorităţile elene au instituit cod roşu de incendii în mai multe regiuni. Experții atrag atenția că autoritățile trebuie să gândească noi strategii pentru schimbările climatice.

Chiar dacă arșița din urmă cu o săptămână s-a retras, pompierii englezi au avut în ultimele zile mai multe intervenții decât de obicei. Lângă Londra au fost cel puțin 4 incendii de vegetație, unul chiar în apropierea aeroportului Heathrow.

Iar britanicii care au rămas fără case în incendiile de săptămâna trecută se întorc acum la locuințele făcute scrum, pentru a vedea dacă mai pot recupera ceva de acolo.

Peste 2.500 de pompieri continuă lupta cu flăcările și în Statele Unite. Aproape 7.000 de hectare de pădure au fost distruse în California de un incendiu de proporţii numit Oak Fire.

Este una dintre manifestările cele mai dramatice ale valului de căldură de peste ocean, din ultimele zile.

Incendiile de vegetație continuă să facă ravagii și în Spania. Iar problema este cu atât mai gravă cu cât multe zone ar putea rămâne fără rezerve de apă din cauza secetei.

Pentru următoarele zile au fost anunțate coduri roșii și portocalii de caniculă în Andaluzia și Extremadura.

Articole asemănătoare

Back to top button