fbpx

video | Încă nu i-au primit, dar deja știu pe ce îi vor cheltui. Ce vor face pensionarii cu ajutorul unic de 600 de lei, oferit de Paști?

După ce au primit vestea că li se vor oferi de Paști un ajutor unic de 600 de lei, pensionarii s-au arătat fericiți de inițiativă și au spus deja și cum vor cheltui acești bani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă unii zic că le va prinde bine pentru a cumpăra de mâncare, alții spun că vor să-i utilizeze pentru a-și bucura nepoțeii cu un cadou.

„Găsim la ce să-i folosim. De Paşti vin fiicele, nepoţii. Dacă ni-i dau suntem nevoiţi să-i primim, că nu o să-i lăsăm. Mai rău când nu îţi dau nimic, dar dacă ne dau, îi luăm”, zice o bătrână.

„O să-i iau neapoatei un cadou, ce îi place ei, ceva de pus în păr”, a spus o altă pensionară.

Ajutorul de sărbătorile pascale va fi oferit pensionarilor și altor categorii sociale care au venituri de până la 2000 de lei.

„Cât de puţin nu ar fi, dar ne prinde bine”, a menționat Gheorghe, iar o bătrână a precizat că îi va „prinde bine, mai ales dacă pensia e mică”.

Beneficiarii au mai spus că această sumă de bani le va fi de folos pentru perioada sărbătorilor, când cheltuielile sunt mai mari.

„De Paşti o să îmi cumpăr ceva de mâncare şi un cadou, să-l am ca amintire, să ştiu că a fost cumpărat din aceşti bani. Şi tot timpul o să îmi aduc aminte că mi i-au oferit”, a transmis o pensionară pentru publika.md.

Amintim că anunțul, precum că pensionarii cât și alte categorii sociale care au venituri de până la 2000 de lei vor primi câte 600 de lei de Paști a fost făcut de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc. Cu toate acestea, ulterior, Guvernul a anunțat că va răspunde de acest proiect, banii fiind oferiți din bugetul de stat. În total, ajutor vor primi circa 610.000 de persoane.

Articole asemănătoare

Back to top button