fbpx

video | În Chișinău ar putea fi lansată aplicația „Adoptă o Zebră!”. Propunerea Comedy Zebra Show, la ședința Primăriei

Cei de la Comedy Zebra Show au fost invitații deosebiți la ședința Primăriei Chișinău de astăzi. Băieții au venit cu o propunere de proiect, și anume să lanseze o aplicație în capitală – „Adoptă o Zebră!”. Ideea a surâs primarului interimar, însă au fost și unele „apropouri”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cel care a vorbit despre inițiativă este Roman Dumitru, care a susținut că Zebra Show își va asuma crearea aplicației. Mai mult, acesta a menționat că, financiar, ar putea fi ajutați și de oamenii de afaceri din comunitate, care au potențialul de a o face.

„Știm că sunteți în toiul lucrărilor de marcare a trecerilor pietonale. „Adoptă o zebră” este vorba despre o aplicație pentru a motiva societatea să fie mai civică. Locuitorii capitalei ar putea să facă poze în preajma casei sau în preajma liceului cu porțiunea care nu este marcată și să pună chiar geolocația. Adresele vor ajunge la responsabilii Primăriei Chișinău”, a spus Roman Dumitru.

Roman a mai precizat că, „fiind un exemplu, își vor asuma și ei cheltuielile pentru vopsirea unei treceri de pietoni”. Primarul interimar, Ruslan Codreanu, s-a arătat încântat de propunerea băieților, dar a ținut să precizeze și care ar fi riscurile.

„Un proiect mai deosebit și mai interesant. Eu cred că este o inițiativă frumoasă, care vine să ne ajute pe noi. Totuși, trebuie să ținem cont de faptul că avem peste 650.000 de locuitori, dacă fiecare o să adopte o zebră, riscul e să avem tot orașul numai zebre adoptate”, a precizat primarul.

Momentul poate fi urmărit de la minutul 55:45.

Articole asemănătoare

Back to top button