fbpx

video | Gheorghe Urschi împlinește 73 de ani. Cinci momente memorabile din cariera umoristului

Regele umorului moldovenesc, Gheorghe Urschi, împlinește 73 de ani. Mai bine de 40 de ani, maestrul i-a dedicat umorului și actoriei, aducând zâmbete și emoție pe fețele a mii de spectatori. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Gheorghe Urschi s-a născut la data de 18 ianuarie 1948, în satul Cotiujenii Mari din raionul Șoldănești. A urmat cursuri de actorie la Școala de teatru „Boris Șciukin” din Moscova.

După absolvirea studiilor la Moscova, a fost angajat ca actor la Teatrul „Luceafărul” din Chișinău. A jucat în multe piese de teatru și a regizat zeci de spectacole: Steaua fără nume (Șeful gării), Serghei Lazo (Comisarul), Jucării de oțel (Christas), Jocul dragostei și al întâmplării (Arlequin)

De-a lungul celor peste 40 de ani de activitate, a scris cărți și piese de teatru, a realizat numeroase emisiuni și concerte. El a scris câteva piese de teatru: Mezinul (1979), Vom trăi și vom vedea (1986), Testamentul (1992), Testamentul – 2 (2001), Doi cocori, două viori (2003), Și iar Chirița! și o duzină de piese pentru copii; pe unele dintre acestea le-a regizat și a jucat în ele. Testamentul este un record pentru scena basarabeană – se joacă de 15 ani.

Cu ocazia aniversării umoristului Gheorghe Urschi, ZUGO a selectat cinci cele mai cunoscute momente din activitatea maestrului.

Avansul

Să-ți dea în cap așa ceva

Bancuri despre Nicolae Sulac

Frații (împreună cu Gheorghe Pârlea)

Nunta (împreună cu Gheorghe Pârlea)

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button