fbpx

video | Gardul metalic îi separă, dar îi unește – balansoarul. La granița dintre SUA și Mexic au fost instalate scrâncioburi în semn de protest

Deși barierele fizice îi încurcă să se joace împreună, din cauza gardului metalic de la graniță, copiii din Statele Unite ale Americii și cei din Mexic au avut cel puțin șansa de a se da în balansoar împreună.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Doi profesori din California au montat trei instalații de culoare roz, din oțel, prin gardul de frontieră de la marginea orașului El Paso din Texas (SUA) și Ciudad Juarez (Mexic).

Ronald Rael, profesor de arhitectură la Universitatea din California, Berkeley, și Virginia San Fratello, profesor de design asociat la Universitatea de Stat din San Jose, au venit pentru prima dată cu conceptul de „Teetertotter Wall” pentru frontieră în urmă cu mai bine de 10 ani. Săptămâna aceasta, au văzut că devine o realitate.

Într-un clip video publicat pe rețelele de socializare, au fost văzuți copii și adulți, de pe ambele părți ale gardului, jucându-se împreună și interacționând.

Rael a spus că evenimentul a fost despre aducerea „bucuriei, emoției și unirii la zidul de frontieră”.

Totodată, gestul reprezintă și un semn de protest față de politica dusă de actualul președinte al SUA, Donald Trump, care a declarat război imigranților și a anunțat despre planurile sale de construire a unui zid imens la frontiera cu Mexicul.

Articole asemănătoare

Back to top button