fbpx

video | Filip, către următorul prim-ministru al Republicii Moldova: „Sper să se descurce mai bine decât mine”

După ce, câteva minute în urmă, Partidul Democrat a anunțat că se retrage de la guvernare, spunând, totuși, că nu susține majoritatea parlamentară, pentru că este una „fragilă”, Pavel Filip a susținut un briefing de presă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Vă mulțumesc pentru ceea ce am reușit să facem împreună, pentru că am rezolvat o parte din probleme. Când am venit, era o imensă gaură în buget, ne-am confruntat cu crize, am implimentat reforma pensiilor, fiscală și altele.

Mulțumim vecinilor noștri care ne-au fost alaturi: România și Ucraina. Mulțumesc celor care au avut înceredere în mine: echipei, familiei – pentru că mi-a suportat absențele”, a spus Filip în cadrul briefingului.

Drept explicație la decizia PDM, oficialul a susținut că reprezentanții au recurs la acest pas pentru că au fost presiuni din partea anumitor persoane.

„Plecăm cu conștiința împăcată. Totuși, plecarea noastră nu va rezolva blocajul juridic, nu va schimba deciziile CC. Noi nu renunțăm la Moldova, doar că vom avea alte poziții.

Am luat această decizie pentru că în ultimele zile s-au făcut presiuni pe funcționarii publici, profesori, militari și alții care au decis să nu încalce legea”, a mai declarat el.

În context, premierul Guvernului Filip a venit și cu un mesaj pentru cel care îi va prelua funcția.

„Lăsăm în urmă programe de care suntem mândri, sper ca următoarea guvernare le va continua. Știu că vor fi acuzații despre moștenirea lăsată.

Mă adresez următoarei guvernări, să nu se lanseze în răzbunări împotriva celor care au respectat Constituția. Îi doresc succese următorului prim-ministru, sper să se descurce mai bine decât mine”, a transmis Filip.

Articole asemănătoare

Back to top button