fbpx

video | Ex-candidat la Primărie, Carp, despre prioritățile echipei PAS în Consiliul Municipal Chișinău

În cadrul primei ședințe a Consiliului Municipal Chișinău, Lilian Carp a susținut un discurs despre angajamentele consilierilor PAS pentru dezvoltarea capitalei. Potrivit lui, oamenii își doresc un oraș curat și sigur, în care copiii se duc la școală în preajma casei și nu stau în clase supraaglomerate. Își doresc curți de bloc îngrijite, drumuri reparate și servicii publice bune, iar pentru ca aceste dorințe să devină realitate, iar Primăria și Consiliul Municipal trebuie să lucreze pentru oameni, pentru îmbunătățirea vieții lor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Una dintre prioritățile echipei PAS în Consiliul Municipal Chișinău, potrivit ex-candidatului la Primărie, este promovarea transparenței decizionale în ceea ce ține de dezvoltarea orașului. Astfel, construcțiile ilegale trebuie să fie oprite, iar planurile urbanistice zonale – excluse din activitatea Primăriei. Totodată, se propune aprobarea unui plan urbanistic general – documentul de bază, conform căruia ar trebui să se dezvolte Chișinăul. Este nevoie și de o viziune clară pentru sistemul de transport public și îmbunătățirea infrastructurii orașului în general.

„Chiar dacă alegerile au trecut, problemele au rămas și sunt la fel de actuale, iar locuitorii Chișinăului așteaptă ca promisiunile să devină realitate. Acum e absolut necesar să ne concentrăm pe realizarea proiectelor vitale orașului, iar acest lucru va fi posibil doar la masa de dialog, cu eforturi comune și prin metode transparente să arătăm că ne pasă. Ne vom implica activ împreună cu echipa și vom acționa în vederea promovării transparenței în aceste procese, pe care oamenii trebuie să le cunoască și să primească de la Administrația orașului condiții și servicii de calitate. Rațiunea trebuie să prevaleze în politicile care vor fi elaborate pentru dezvoltarea municipiului Chișinău, iar echipa PAS are această rațiune, dar și viziunea despre cum ar trebui să arate capitala,” a punctat Lilian Carp pe pagina sa de Facebook.

Articole asemănătoare

Back to top button