fbpx

video | Dodon reacționează la noile imagini de la întâlnirea cu Plahotniuc: „Nu cunosc ce era în acel pachet”

După ce deputatul Iurie Reniță a publicat noi secvențe video de la întâlnirea președintelui țării – Igor Dodon și liderul PD (pe atunci), Vlad Plahotniuc, șeful statului a venit cu reacție pe pagina sa de Facebook.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta se arată nedumerit de faptul că filmulețul apare azi, „când Guvernul a anunțat demararea procedurilor prin care Aeroportul sa fie întors cetățenilor”. Totodată, el menționează că nu știe ce era în acel pachet.

„Oligarhia continuă să se răzbune pentru faptul că a fost fugărită de la putere în vara anului 2019. Dar tentativele ei de răzbunare trădează doar furia și neputința de a purta o luptă directă și onestă.

Astăzi am asistat la un nou episod din același scenariu manipulator al imaginilor trucate, care au mai fost lansate în luna iunie a anului trecut. Singurul lucru nou și interesant este relația dintre unionistul Reniță și Plahotniuc, care îl folosește pe post de instrument politic și de manipulare și îi livrează imagini prelucrate. A devenit clar că Reniță a fost o conservă oligarhică infiltrată în blocul ACUM, care mai întâi a lovit în integritatea blocului, iar acum face alte servicii pentru oligarhi.

Mai important de remarcat este contextul în care sunt scoase aceste imagini, în ziua când Guvernul a anunțat demararea procedurilor prin care Aeroportul să fie întors cetățenilor, când procurorii au anunțat că au avansat în dosarul miliardului și se apropie tot mai mult de coordonatorii politici ai acestui furt, în sfârșit se dau numele concrete ale celor implicați și capete de acuzare foarte clare. Iată de ce apar astăzi aceste imagini trucate.

Am mai spus și anterior că în discuțiile avute atunci cu Plahotniuc, fiecare a avut tactica sa: a mea a fost să îi dau senzația că avem o relație de colaborare ca să întind momentul până am putut să acționez deschis și direct și să scot țara din captivitatea lui. Tactica lui Plahotniuc a fost să însceneze diferite provocări și pachețele pentru a le filma. Nu cunosc ce era în acel pachet, totul a fost doar o sceneta făcută pentru înregistrare. Sesizez chiar eu public Procuratura Generală să facă toate verificările și sunt sigur că vor descoperi falsul și manipularea care stau în spate, așa cum au descoperit și la precedentele imagini.

Faptul că apar acum aceste imagini manipulatoare nu este întâmplător și mă aștept și la alte atacuri, la noi falsuri mediatice, la noi conserve oligarhice care se vor deconspira, inclusiv continuarea cumpărării de deputați pentru a lăsa țara fără Guvern în plină criză. Toate acestea, însă, nu vor stopa în niciun fel procedurile juridice îndreptate împotriva hoților miliardului și eu nu voi ceda sub nicio formă șantajului lor.

Dimpotrivă, ceea ce fac ei îmi întărește și mai tare convingerea că țara nu trebuie lăsată sa revină în captivitatea oligarhilor, iar pentru asta trebuie sa venim din nou cu decizii ferme, așa cum am făcut in iunie 2019. Și eu sunt gata de asemenea decizii, dacă va fi cazul”, a scris Dodon.

Articole asemănătoare

Back to top button