fbpx

video | Dodon crede că Plahotniuc are trei scenarii pentru el: „Deja primesc mesaje că…”

Într-o conferință de presă susținută acum câteva minute, șeful statului, Igor Dodon, a dezvăluit trei scenarii pe care crede că Vlad Plahotniuc le pregătește pentru el. Președintele țării consideră că familia sa este deja în pericol, în contextul în care primește mesaje de amenințare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totuși, Dodon spune că se menține pe poziții și nu va ceda, atenționându-l pe liderul PD să nu-i atingă soția și copiii.

„Problema numărul unu acum pentru PD este președintele legitim. Pentru că președintele legitim semnează toate documentele de promulgare a legilor și dacă, într-un fel sau altul, scapă de Dodon, așa se gândește Plahotniuc, nu are cine promulga decretele și următorul ar fi Filip care ar bloca absolut totul. Ei au trei variante cum să scape de mine:

Primul scenariu – încercări de arest. Ceea ce face Procuratura Generală și ceea ce încearcă Șor și alții care scriu acum la Procuratură de mine. Dar conform legii nu au cum să scoată imunitatea președintelui decât prin votul a 2/3 din deputați și aici ar putea să meargă „по беспределу”, cum spun rușii.

Al doilea scenariu – șantaj asupra familiei. Deja primesc mesaje că o să-mi aresteze familia, pentru ca să scriu cerere să plec din funcție din motive personale sau speranța lor este să-mi iau familia și să fug din țară. Eu vreau să-i preîntâmpin că nu va fi niciun fel de scenariu și nu voi scrie cerere personală să plec din funcție indiferent de toată murdăria, șantajul și presiunea care va fi în următoarele zile. Voi sta ferm pe poziții. Nu atingeți familia, domnule Plahotniuc. Eu niciodată n-o să iert lacrimile soției de aseară. 

Iar al treilea scenariu este lichidarea fizică. Iau în calcul și acest scenariu, nu sperii pe nimeni. Eu înțeleg conștient cu cine am de a face. Eu nu voi ceda, voi merge până la capăt. Mă adresez către cetățeni – avem nevoie de declarațiile voastre. Faceți declarații în susținerea Guvernului Sandu. Nu ieșiți în stradă, deși eu știu că la primul apel vor ieși în stradă 100.000 de oameni”, a declarat Dodon.

Deocamdată, reprezentanții PD nu au comentat declarațiile președintelui Igor Dodon.

Articole asemănătoare

Back to top button