fbpx

video | Doctor: „Uneori suntem nevoiți să vizităm pacienții în lenjerie”. Scene nemaivăzute din „culisele” Institutului de Medicină Urgentă

La Institutul de Medicină Urgentă ajung zilnic, în medie, câte 200 de pacienți. Totodată, această înstituție este una dintre cele specializate în tratarea bolnavilor de coronavirus în stare gravă. Irina Straist Vurlat, medic urgentist, contactează cu infectații zi de zi și își pune în pericol propria sănătate pentru a salva alte vieți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Printre responsabilitățile Irinei se numără primirea bolnavilor în stare gravă și a celor suspecți/confirmați cu virusul COVID-19. Aceasta relatează că uneori, din cauza căldurii pe care o mențin costumele de protecție, sunt nevoiți să viziteze pacienții în lenjerie.

Aflându-se în izolator, bolnavilor le este efectuată examinarea clinică și tomografia computerizată. Tot acolo sunt plasați și asimptomaticii care declară că au fost în contact cu persoane suspecte sau infectate. Acestora le sunt prelevate probe nazofaringiene și faringiene.

În imaginile de mai jos, medicii examinează câțiva bolnavi care acuză dureri de cap, cavitate nazală, iar unul dintre ei nu își simte deloc picioarele.

Pe lângă aceasta, specialiștii afirmă că, din cauza orelor îndelungate pe care personalul trebuie să le petreacă în costume, se discută despre folosirea scutecelor.

Vedeți mai jos declarații și scene nemaivăzute din „culisele” Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău. Materialul video a fost realizat de Oameni și Kilometri.

Articole asemănătoare

Back to top button