fbpx

video | Deputații cer explicații cu privire la facturile exagerate la căldură pe care le-au recepționat cetățenii pentru luna ianuarie

Fracțiunea Partidului „Acțiune și Solidaritate” a solicitat audierea ministrului Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatăi, în cadrul comisiei economie, buget și finanțe cu privire la facturile mari la energia termică pe care le-au recepționat consumatorii. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Cetățenii ne-au trimis zeci de mesaje în care facturile la agentul termic au crescut cu 30%, 50% sau chiar 100% în comparație cu luna decembrie. Menționăm câteva exemple: de la 800 de lei factură în decembrie, la 2050 de lei în ianuarie; de la 1350 de lei în decembrie, la 1830 de lei în ianuarie; de la 800 lei în decembrie, la 1200 de lei în ianuarie”, explică reprezentanții formațiunii, care dau asigurări că vor depune eforturi pentru a afla cauza acestor scumpiri abrupte și a remedia situația pentru cetățeni. 

Tot astăzi, socialiștii i-au cerut Guvernului să verifice activitatea furnizorului de agent termic după ce mai mulți cetățeni s-au plâns că au primit facturi exagerate la căldură pentru luna trecută.

„Nu putem înțelege de ce în luna ianuarie, am văzut cu toții, timpul afară a fost record de cald, iar facturile au atins record maxim ca preț. Noi am făcut un demers la Guvern și știm că acum Guvernul lucrează și evaluează situația”, a declarat deputatul PSRM Vlad Batrîncea în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, socialiștii cer să fie verificată politica tarifară și dacă Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică și-a făcut onest treaba.

 

În timp ce consumatorii acuză scumpiri drastice, „Termoelectrica” a informat printr-un comunicat că facturile pentru încălzire în luna ianuarie sunt în medie cu 12% mai mici în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent.

Potrivit furnizorului, proprietarii apartamentelor cu suprafața de până la 50 de metri pătrați vor achita pentru încălzire în luna ianuarie, în mediu, circa 850 de lei, locatarii apartamentelor cu o suprafață între 50 – 100 de metri pătrați vor achita circa 1278 de lei, iar locatarii apartamentelor cu suprafața mai mare de 100 de metri pătrați vor achita în medie 1643 de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button