fbpx

video | „Decizia PD de a nu participa la alegeri este rațională”. Comentatorul Igor Volnițchi, despre planurile democraților

Este rațional pasul democraților – de a nu participa la alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie. Aceasta este concluzia comentatorului politic Igor Volnițchi, care a exlicat decizia Partidul Democrat în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la postul N4.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Volnițchi, democrații au revenit pe poziția de centru după plecarea lui Plahotniuc, ceea ce le-ar permite să ia decizii în conformitate cu situația politică.

„Decizia PDM de a nu participa la alegeri este una rațională. Pavel Filip are un rating mai mare decât PDM. Această campanie va fi un joc între Usatîi și concurenții de dreapta. PDM nu parcurge cea mai fericită perioadă în istoria sa, este într-un declin de imagine. Filip, având un rating mai bun decât partidul și participând în alegeri, risca să tragă partidul în jos. Pentru el e important să păstreze o oarecare intrigă, să permită dreptei și stângii tradiționale să lupte în aceste alegeri, ca ulterior să vadă cine a pierdut în poziții și să le preia.

Democrații au revenit, undeva după plecarea lui Plahotniuc, pe centru, de acolo de unde pornise. Această poziție permite ca în cazul în care se poticnește dreapta, să mergi spre electoratul de dreapta, dacă se poticnește stânga, să mergi spre electoratul de stânga. Ei trebuie să păstreze intriga mai ales că până la alegerile parlamentare anticipate nu a mai rămas atât de mult. O greșeală în prezidențiale i-ar fi costat viitorul politic”, consideră Volnițchi.

În context, a precizat comentatorul, centrismul formațiunii va putea fi văzut în turul II al scrutinului: „Le va trebui și lor o formă de mobilizare. Când se va ajunge în turul II, vom vedea centrismul mai pronunțat al democraților. Vor juca așa cum a jucat domnul Diacov dintotdeauna: încercând să atragă din turul II maximum beneficii pentru formațiune”.

Articole asemănătoare

Back to top button