fbpx

video | Cinci boxeri moldoveni s-au calificat în semifinalele Campionatului European

Circa 340 de boxeri din 38 de state participă la Campionatul European de tineret (17-18 ani) din orașul Budva din Muntenegru.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După ce a învins-o pe italianca Charlotte Abate, prima care a ajuns în semifinale a fost Cristina Chiperi, concurând în categoria 60 kg, unde o așteaptă următoarea adversară din Armenia, Elida Kocharyan. În luptele decisive au jucat cu succes tinerii care au cîștigat în patru lupte și, pierzînd doar într-una, și-au garantat cel puțin medalii de bronz.

Ilie Argat l-a învins pe finlandezul Artur Pichuev și va boxa cu Henrik Sakharn din Armenia. În trei lupte, Moldova a învins Ungaria cu un scor de 3:0. Dumitru Vieru (48 kg) l-a învins pe Imre Bernat și se va întîlni cu spaniolul Lozano Serrano Rafael.

Stefan Wozniakowski (63,5 kg) l-a învins pe Rafael Buz și va lupta cu belarusul Matvey Davydov. Super-greul Nicolae Borduja (+92 kg) nu i-a lăsat nici o șansă de cîștig lui Bogdalik Bentz și va lupta pentru a ajunge în finală cu germanul Nikita Putilov.

Marcel Ursu (57 kg) a ocupat locul cinci, pierzînd în sferturile de finală în fața bulgarului Daniel Kirillov printr-o decizie împărțită a judecătorilor.

Ceilalți boxeri ai noștri au pierdut în primele lor lupte: Mihail Țaranu (54 kg) în fața lui Suren Rubenyan din Armenia, Daniil Golodenko (60 kg) — ucraineanului Danila Drishak, Adrian Angheluș (67 kg) — georgianului Luka Nikabadze, Alexandru Guranda (71 kg) — estonianului Makar Vdovichenko, Andrei Redca (75 kg) împotriva lui Hadjit Noa din Belgia și Victor Scutelnic (86 kg) – lituanianului Narunas Grebnevas.

Foto: Federația de Box
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button