fbpx

video | Cimitirul Eroilor a fost vandalizat. Vlad Bilețchi: Totul este făcut intenționat pentru a sabota și a denigra munca noastră

Cimitirul Eroilor de pe bulevardul Decebal din capitală, unde își au locul de veci peste 1600 de ostași de diverse naționalități, a fost vandalizat. Anunțul a fost făcut de președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, pe o rețea de socializare. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Bilețchi, infracțiunea ar fi avut loc weekendul trecut, fiind distruse mai multe bannere informative.

„Au fost distruse, tăiate și rupte bannerele de informare cu privire la amplasarea Cimitirului Eroilor, lanțurile au fost rupte, o mizerie de nedescris. Este peisajul sumbru în care se află acum Cimitirul Eroilor. Din imagini se vede clar că totul este făcut intenționat pentru a sabota și a denigra munca noastră de aproape un an de reparație a locului de veci. Regretăm că indiferența oamenilor dăunează unui scop nobil asumat de noi. Promitem că vom continua lucrările la acest șantier”, a declarat Vlad Bilețchi.

Membrii ODIP au evacuat bannerele și alte elemente distruse, pentru a preveni alte încercări de vandalizare. 

Amintim că recent, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, a anunțat că lucrările de reparație a Cimitirului Eroilor au fost stopate. Totul din cauza plângerilor depuse la Procuratură și Primărie de actualul președinte al Comitetului pentru Salvarea Complexului Memorial Cimitirul Eroilor, Veaceslav Verlan. Lucrările de reparație a Cimitirului Eroilor din capitală au fost începute în luna octombrie 2018, de Asociația „UNIREA-ODIP”. Până acum au fost investiți peste 264.000 de lei. 

Articole asemănătoare

Back to top button