fbpx

video | Ceban spune cum pot fi ameliorate relațiile cu suburbiile capitalei: „Avem nevoie de numirea unui viceprimar”

Socialistul Ion Ceban spune că știe cum pot fi ameliorate relațiile cu suburbiile din Chișinău, și anume prin numirea unui viceprimar responsabil doar de aceste detalii. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Candidatul la șefia capitalei zice că responsabilul va crea o agendă de proiecte pentru fiecare localitate în parte, ce vor contribui la dezvoltarea relațiilor cu primarii.

„Primul lucru de care avem nevoie este numirea unui viceprimar și o instituție care să asigure buna funcționare, adică un cabinet care să asigure relațiile din prima sursă cu toți primarii. Primarii au avut diferită coloratură politică. Unii au fost de la PD, alții de la PLDM, alții de la PL. Unii au fost comuniști, alții au fost socialiști. Am avut exact aceeași abordare pentru toată lumea, când au venit cu proiecte pentru finanțare la municipalitate, pentru că aici e vorba despre infrastructura socială, economică etc.

Ne propunem ca suburbiile să devină zone rezidențiale după exemplul altor state. Acum lucrăm la amendarea legislației pentru a da posibilitate mult mai ușor să fie trecute terenurile din domeniul agricol în cel al construcțiilor pentru a oferi familiilor tinere posibilitatea de a avea un loc pentru casă. Dacă toate serviciile vor conlucra strâns, atunci suburbiile vor deveni mai atractive pentru trai”, a explicat Ion Ceban.

De asemenea, politicianul crede că doar instituirea unui control strict al alocațiilor din buget poate să ducă la administrarea eficientă a resurselor financiare: „Vom avea nevoie și de un control strict a tuturor resurselor financiare care vin de la municipalitate direct cu destinație specială pentru suburbii. Este vorba despre reparația capitală a drumurilor, reparațiile în școli, grădinițe, centre de sănătate sau case de cultură pentru că sunt proiecte mari care necesită milioane. Asta înseamnă proiecte de apeduct și canalizare care, de asemenea, nu pot fi realizate de ei și trebuie ajutați de municipalitate atât din bani municipali, cât și din resurse externe. Trebuie să avem o relație corectă unii cu alții”, a punctat Ceban.

Articole asemănătoare

Back to top button