fbpx

video | Cea mai mare tabără de migranți din Grecia, distrusă de un incendiu puternic! Oamenii au dormit în câmpuri

Moria – cea mai mare tabară de migranți din Grecia, de pe insula Lesbos, a fost distrusă de un incendiu puternic, care s-a declanșat spre dimineața zilei de miercuri, 9 septembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Zeci de pompieri eleni au intervenit la fața locului pentru a evacua localnicii. Unii au suferit din cauza expunerii la fum, cauzat de „focuri răzleţe de pe terenul din jurul taberei, dar şi din interiorul structurii”.

Considerată cea mai mare, dar și cea mai murdară tabără din Europa, Moria adăposteşte în prezent circa 12.700 de solicitanţi de azil.

Potrivit salvatorilor, vântul puternic a înteţit flăcările, astfel – focul şi fumul dens au blocat unele căi de evacuare. În urma incendiului, migranții au fost surprinși dormind în câmpuri, iar autoritățile se arată îngrijorate, dat fiind faptul că printre ei sunt și bolnavi de COVID-19.

Tabăra a fost plasată în carantină săptămâna trecută după ce un migrant a aflat că este bolnav de COVID-19. Acum sunt 35 de cazuri confirmate, transmite BBC. Potrivit agenției de știri greacă ANA, incendiul ar fi fost provocat după ce unii dintre cei 35 au refuzat să se mute în izolare cu familiile lor, dar acest lucru este neconfirmat. Așadar, cauza incediului și alte detalii încă rămân necunoscute deocamdată.

Potrivit InfoMigrants, aproximativ 70% dintre oamenii din tabără sunt din Afganistan, ceilalți – din peste 70 de țări. Grupurile pentru drepturile omului au atacat în mod repetat condițiile precare de pe sit. De menționat e că, în 2019, tabăra a mai fost efectată de un incendiu, în urma căruia au decedat cel puțin doi oameni. Atunci, flăcările ar fi fost provocate chiar de localnici, nemulțumiți că locul este suprapopulat.

Articole asemănătoare

Back to top button