fbpx

video | Carburanți, vânduți „la negru” șoferilor de microbuze și autobuze. Polițiștii au luat la ochi activitatea ilegală a unei firme din capitală

Activitatea ilegală de comercializare a carburanților de către o întreprindere din municipiul Chișinău este documentată de oamenii legii. Urmare a verificărilor, polițiștii au constatat că produsele petroliere erau comercializate conducătorilor auto, care alimentau unitățile de transport de pe rutele urbane din capitală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potențialii cumpărători achitau circa 16 lei pentru un litru de combustibil, iar plata se efectua în numerar, pentru a nu se elibera bon fiscal sau alte acte de evidență contabilă. În aparatul de casă al întreprinderii au fost depistate mijloace bănești nedeclarate.

În rezultatul controlului pompelor de alimentare cu produse petroliere, s-a stabilit că acestea induceau în eroare consumatorii depășind de șapte ori limita admisibilă. Pompele au fost sigilate, iar polițiștii continuă cercetările pentru a stabili toate circumstanțele pentru luarea unei decizii legale.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză contravențională pentru comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere nemijlocit din autocisterne, din canistre sau din alt ambalaj, precum şi comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale în alte locuri decât staţiile de alimentare autorizate, iar dacă vinovăția va fi demonstrată, persoana juridică riscă amendă în mărime de 30.000 de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button