fbpx

video | Captură de aur de circa 4 kg în Orhei și Chișinău. O întreagă rețea a fost destructurată

Oamenii legii anunță o captură de circa 4 kg de aur în Orhei și Chișinău, de la persoane și magazine cu ateliere specializate în fabricarea articolelor din aur dar și gravarea falsă a brand-urilor vestite pe diferite bijuterii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Măsurile au fost efectuate de ofițerii Direcției investigații infracțiuni economice și cei de urmărire penală a INI, de comun cu procurorii PCCOCS, cu sprijinul mascaților de la BPSD „Fulger”.

Potrivit responsabililor de caz, după ce cumpărau ilegal metale prețioase și pietre scumpe, făptașii contrafăceau denumirea companiilor și modelelor care ar fi fabricat acele articole din aur, pentru ca mai apoi să le pună în vânzare, în magazinele din republică.

„În cadrul perchezițiilor la cele trei magazine și domiciliile altor două persoane, oamenii legii au depistat și utilajul de prelucrare a articolelor din aur precum și de aplicare ilegală a marcajului de stat (ce ar fi urmat să fie aplicat de Camera de Stat pentru Supravegherea Mărcii).

De asemenea, au fost depistate și ridicate cantități de aur fără marcajul obligatoriu de stat, cantități de articole din aur fără acte de proveniență, articole de aur pe care erau aplicate denumiri de mărci notorii protejate prin lege, precum și un pistol deținut ilegal și informații ale acestora despre activitatea ilegală”, se arată în nota Poliției.

Investigațiile pe caz continuă.

Articole asemănătoare

Back to top button