fbpx

video | Candu și Gaburici, pe șantierul Arenei Chișinău. La ce etapă se află construcția de 40 de milioane de euro?

Lucrările de executare a Arenei Chișinău continuă. În context, astăzi, președintele Parlamentului, Andrian Candu, și ministrul degrevat al Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, au efectuat o vizită pe șantierul de la Stăuceni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Speaker-ul a realizat o intervenție live pe Facebook, în care apare împreună cu Gaburici și dirigintele de șantier al viitorului complex sportiv. Acesta a accentuat importanța construirii unei astfel de arene și ritmul accelerat în care se desfășoară lucrările pentru construcția ei.

„S-au făcut undeva vreo 20 la sută din lucrări”, a afirmat Andrian Candu în cadrul vizitei.

Ministrul Chiril Gaburici a adăugat că se „muncește cu dedicație” pentru ca, pe 14 octombrie curent, arena să fie dată în exploatare.

„Vreau să le mulțumesc tuturor pentru încredere. Asta ne motivează pe noi să fim concentrați și să livrăm rezultate. Încă un exemplu de fapte, nu vorbe”, a spus Chiril Gaburici.

Dintre cei 200 de muncitori care lucrează zilnic pe șantier, circa 70 sunt veniți din Turcia. De asemenea, aceștia realizează cele mai dificile lucrări pentru că sunt mai experimentați. Dirigintele de șantier a anunțat că din primăvară vor lucra mai mulți muncitori.

Proiectul presupune construcția unei arene funcționale care va găzdui evenimente, competiții sportive, concerte și congrese. Arena Chișinău se construiește la Stăuceni și va avea o capacitate maximă de 5000 de oameni.

Articole asemănătoare

Back to top button