fbpx

video | Călin Vieru spune că Filat i-ar fi propus să ia un credit neperformant de la BEM: „Atunci am spus că nu tolerez tirania”

Candidatul independent la alegerile parlamentare din 24 februarie, Călin Vieru, a susținut astăzi o conferință de presă unde a făcut mai multe declarații legate atât de trecutul său în PLDM, cât și despre actualii contracandidați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, Vieru a spus că fostul premier Vlad Filat i-ar fi propus să ia un credit neperformant de la Banca de Economii a Moldovei. Întrebat în ce an ar fi avut loc această discuție, Vieru a răspuns că în 2010.

„Sigur că s-a jucat cu mâinile pe sub masă, nu mi s-au deschis cărțile ca să mi se explice ce se întâmplă, s-a făcut doar o aluzie și aluzia era de genul că tu poți să iei un credit în condiții foarte bune. Doar atât.

(…)Și atunci am spus că nu tolerez dictatura, tirania. Și tot atunci am spus că dacă va ajunge prim-ministrul (n.red Vlad Filat) nostru să conducă această țară, atunci domnul Voronin va intra în istorie ca cel mai mare democrat și liberal. Despre BEM nu puteam să știu, nu știam nimic, am aflat că și dumneavoastră abia acum. Și îmi pare rău pentru Vlad Filat și îl compătimesc că este acum după gratii, dar asta e situația”, a spus Vieru, potrivit ProTV Chișinău.

Fiul regretatului poet Grigore Vieru a mai specificat că a decis să se întoarcă în politică fiind „ghidat de cauza libertății și mânat de un ideal foarte înalt: aducerea Republicii Moldova în familia țărilor europene, prin calea cea mai scurtă, unirea cu România”.

Candidatul independent a ținut să-și caracterizeze și contracandidații pe circumscripția nr. 33, printre care Andrei Năstase (Blocul ACUM DA PAS), Constantin Țuțu (PDM) și Boris Volosatîi (candidat independent).

Articole asemănătoare

Back to top button