fbpx

video | Ca în filmele de acțiune. Procurorul general explică cum s-a furat miliardul: Umpleau câțiva saci cu bani și dispăreau într-o direcție necunoscută

Furtul miliardului nu a avut loc doar prin transferuri dubioase în băncile din străinătate. De această părere este procurorul general, Eduard Harunjen, care a explicat aseară, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, cum au avut loc unele scheme de furt a banilor din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Harunjen, câțiva șefi de filiale veneau cu automobilele la bancă, umpleau fizic câțiva saci cu bani și dispăreau. Totuși, procurorul general dă asigurări că aceste persoane au fost prinse, mai greu este să fie identificați cei care au transferat sume impunătoare în sute de bănci și firme de peste hotare.

„Au fost câteva episoade când a intrat șeful băncii unei filiale cu automobilul în Camera de Tezaur și a umplut câțiva saci cu bani. Despre asta și vorbea domnul Gurin în Parlament – că s-a furat cu sacul – doar cu cineva a interpretat altfel. Au pus sacii în portbagaj și au ieșit. Asta în perioada când era mare forfotă că sunt probleme mari cu Banca de Economii. Noi am identificat trei situații de acestea. Câțiva din ei au fost prinși, sunt condamnați. Alta e chestia că nu toți banii au fost recuperați, fiindcă au reușit deja să-i pună în utilizare”, a declarat Harunjen.

Articole asemănătoare

Back to top button