fbpx

video | Bogățiile Moldovei, filmate de un tânăr plecat în străinătate de peste 10 ani. Ce ascunde „cea mai săracă țară din Europa”?

Republica Moldova este și poate fi mai mult decât „Cea mai săracă țară din Europa” sau, cel puțin, asta vede un tânăr moldovean, stabilit în Italia. Denis Barbascumpa, cunoscut ca și Denis Barbas, a pus țara de baștină într-o altfel de lumină decât cea pe care obișnuim deseori să o vedem.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Plecat de 10 ani din patria-mamă, Denis ne povestește că s-a întors acasă doar pentru două zile, timp în care a decis să facă ceea ce îl pasionează – să filmeze.

„De mic copil am plecat cu părinții mei în Portugalia, acolo unde, ani buni, am locuit și învățat. Acum sunt în Italia și îmi fac studiile la o facultate de Inginerie”, a spus Denis pentru ZUGO.

Dar, pe lângă universitate, tânărul originar din Moldova mai are un hobby, cel de a face videouri. Astfel a luat naștere și filmulețul despre Moldova, unde Denis a reușit să transmită un amalgam de emoții.

„În doar două zile am filmat lucruri simple si poate banale, doar ca să văd ce reușesc să fac. Nimeni nu cunoaște Moldova, sau acei care o cunosc și îi aud vorbind despre ea, o fac în contextul de „cea mai săracă țară din Europa”. Videoul este un proiect mai personal.

Cu toate acestea, am vrut să transmit oamenilor că bogăția țării nu constă doar în bani. Fiind o țară săracă din punct de vedere statistic, am vrut să arăt, prin simple momente și cadre, că saracia poate fi interpretată din diferite puncte de vedere. Pentru mine, Moldova va ramâne mereu Moldova aceea de când eram eu copil”, mărturisește tânărul.

Denis ne mai spune că, „de fiecare data când mă întorc în țară, retrăiesc momentele din copilarie, atunci când toată bogăția era nu în bani, dar în zilele trăite din plin și fără griji”. Acest lucru a încercat să-l transmită și prin filmulețul pe care-l puteți admira în videoul emoționant de mai jos.

Articole asemănătoare

Back to top button