fbpx

video | Autoritățile au depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”, pentru comemorarea celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial

Președinta Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu și prim-ministrul Dorin Recean, depun marți, 9 mai, flori la complexul memorial „Eternitate”, pentru comemorarea celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova: „Suntem aici să comemorăm zecile de milioane de oameni care au fost uciși în cel de-al doilea Război Mondial. Suntem aici să onorăm memoria eroilor care au făcut sacrificiul suprem, care și-au dat viața pentru a salva alte vieți omenești. Sărbătorim Ziua Păcii. Am comemorat și onorat toți oamenii care au murit pentru pace.”

Președintele Parlamentului Igor Grosu susține că 9 mai este o zi a comemorării și nu a „parazitării”

„Omenirea încă nu și-a învățat lecția. Alături de noi avem încă un război, iar istoricii îi vor da calificative despre cât este de mare. Federația Rusă, un stat agresor, a declanșat un război care este oribil după intensitate, după distrugeri, după milioanele de oameni care și-au lăsat casele și au plecat”, a declarat Grosu.

La Complexul „Eternitate”, au venit și reprezentanții Primăriei Chișinău, în frunte cu Ion Ceban. La ora 7:30, conducerea Primăriei a depus flori, în contextul marcării la 9 mai a Zilei Victoriei.

„Am venit cu mesaj pentru pace, să comemorăm pe cei care au căzut în cel de-al doilea Război Mondial – milioanele de vieți. Trebuie să învățăm toți că nu e nimic mai presus decât pacea. Sunt istorii care nu le-am auzit de departe, sunt auzite de la bunei. Sărbătorim tot ce e frumos și e pentru pace”, a declarat Ion Ceban.

Totodată, întrebat ce sărbătorește pe 9 mai, edilul a zis că nu poate să ignore ambele evenimente.

„Sărbătorim tot ce este frumos și pentru pace. Nu putem să ignorăm ceea ce comemorează sutele de mii de vieți. Totodată, ne bucurăm de Ziua Europei. Vom fi alături de misiunile diplomatice, de ambasade, de țările UE, pe data de 13 mai, atunci când sunt mai multe evenimente desfășurate în acest sens. Primăria municipiului Chișinău va fi alături, atât cu suport logistic, cât și cu prezență fizică”, a declarat Ion Ceban.

Republica Moldova celebrează astăzi, 9 mai, Ziua Victoriei și a comemorării eroilor căzuți pentru Independența Patriei și Ziua Europei, conform hotărârii cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă în Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button