fbpx

video | Angajatul unei instituții medicale și concubina acestuia, reținuți pentru comercializarea drogurilor

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI în comun cu ofițerii de urmărire penală din cadrul IP Ciocana, sub conducerea Procuraturii Chișinău oficiul Ciocana au reținut două persoane suspectate de comercializarea drogurilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În luna februarie curent a fost pornită o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

În rezultatul investigațiilor s-a stabilit că un bărbat de 30 de ani, angajat al unei instituții medicale din Chișinău, împreună cu concubina sa de 24 de ani au creat o schemă de comercializare a drogurilor prin internet. Drogurile erau pregătite în condiții special amenajate (seră) la domiciliul acestora din orășelul Durlești, iar ulterior plasate de către aceștia în ascunzișuri de unde erau ridicate de clienți. În luna mai bărbatul a fost reținut și ulterior pe numele acestuia a fost eliberat mandat de arest pe un termen de 30 de zile.

La expirarea termenului măsurii preventive, fiind cercetat în libertate bărbatul împreună cu concubina sa și-au reluat activitatea infracțională de pregătire și comercializare a drogurilor. Astfel la 30 august, în urma măsurilor de investigație cei doi au fost reținuți în flagrant în timp ce plasau droguri în ascunzișuri.

În rezultatul perchezițiilor la domiciliul lor polițiștii au depistat peste 200 grame de marijuana, mai multe pachețele zip-lock cu droguri sintetice, 2400 de euro și 3000 de dolari, bani care se presupun a fi obținuți din activitatea infracțională. Totodată, în timpul investigațiilor oamenii legii au depistat într-o fâșie forestieră din apropierea mun. Chișinău zece plante de cânepă de tip „hidropon”, care erau îngrijite de cei doi suspecți.

Valoarea substanțelor narcotice ridicate, pe piața neagră depășește suma de 100 000 de lei. Cele două persoane suspectate de comercializarea drogurilor au fost reținute pentru 72 de ore.

Conform legislației penale, pentru fapta comisă, persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de la 7 la 15 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button