fbpx

video | A tratat pacienți pe front și a efectuat mii de intervenții pe ambele maluri ale Prutului. Un doctor originar din Fălești a preluat conducerea spitalului din Suceava

Anatolie Buzdugan, un medic originar din Fălești, a preluat conducerea Spitalului Județean Suceava. Doctorul a plecat în orașul din România acum 18 ani și a înființat acolo o secție de neurochirurgie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Presa locală din Suceava relatează că doctorul a știut de mic că își dorește să trateze oamenii. În timpul războiului de pe Nistru, acesta a avut grijă de pacienții de pe front. În 1995 el era șef al secției de neurochirurgie al Spitalului din Bălți, pe care a înființat-o, dar a mers la Iași pentru doctorat.

Atunci, România nu i-a recunoscut specializarea și a trebuit să susțină încă o dată examenele, chiar dacă avea ani de practică în spate. Ulterior, însă, acestuia i s-a spus că la Suceava urmează să se creeze o secție de neurochirurgie. Așadar, doctorul și-a luat rămas bun de la Basarabia și s-a mutat peste Prut.

Totuși, după plecarea lui Anatolie Buzdugan din Moldova, pacienții pe care îi consulta la Bălți mai veneau la spital și îl căutau, iar unii dintre ei chiar plecau la Suceava ca să fie tratați de el.

Articole asemănătoare

Back to top button